Marja-Harry-Nils-Hilmar-Finn Einar's Blog

Marja-Harry-Nils-Hilmar-Finn Einar's Blog

Lente deel 2

BelevenissenPosted by Harry Tue, April 12, 2011 22:45:22
Wanneer je het in Noorwegen hebt over lente, dient wel de geografische locatie van de plaats in kwestie vermeld te worden, want lente is het nog lang niet overal...

Afgelopen weekend nodigde Frode, een vriend van het werk, mij en een paar andere collega's uit voor een weekendje top-turen in het berggebied rond Oppdal, waar hij een hut heeft. Hoewel zoals eerder beschreven de sneeuw bij ons voor de deur nu toch echt wel weg is, ligt er op nog geen 3 uur rijden van Trondheim nog zeker een meter, anderhalve meter boven de boomgrens (ca 800m). Zaterdag en zondag twee prachtige tochten gemaakt, op respectievelijk telemark ski's en alpien-ski's. Eerst naar boven ploeteren (niks lift, en die dingen zijn loeizware blokken aan je been!), daarna over prachtige berghellingen naar beneden suizen. Aangezien ik nog nooit eerder op dit soort ski's gestaan had heb ik ook de sneeuw veelvuldig van dichtbij bestudeerd, maar daar zijn *helaas* geen foto's van als tastbaar bewijs :-). Maar zonder op te scheppen: de tweede dag ging al stukken beter. Tomba la Bomba watch me!


Panoramische uitzichten:

Frode:

Emmanuell:

Maarten:

Lunch in een zelfgegraven sneeuwkuil:

En dan op de top van Storbekkhøa (1504m):

Kristian tekent het 'turbok' op de top van Storbekkhøa:

's Avonds in de hut:

Voor meer foto's kun je via deze link op het Picasa album van Frode kijken (hartelijk dank Frode voor het nalaten foto's te nemen van mij, ondersteboven in de sneeuw..)